Varför välja akryl istället för glas för transparent pool?

- 2022-04-21-

Akrylär gjord genom polymerisation av metylmetakrylatmonomer (MMA), nämligen polymetylmetakrylat (PMMA) akrylark. Akryl som bearbetas genom en speciell process har ryktet om "Plastic Queen" och "Plastic Crystal", Akryls fysiska egenskaper avgör basen som det bästa valet för transparenta poolmaterial.
1. Det har alla fördelar med glas:
Akryl är en högmolekylär polymer som har alla fördelar med glas och kan ersätta glas; medan huvudkomponenten i glas är kiseldioxid, kan den inte ersätta akryl.
2. Bättre visuella effekter:
Akryl har hög ljustransmittans, med en ljustransmittans på 93 % och högre, medan glas har en ljustransmittans på 82 %-89 %, och det bästa ultravita glaset kan bara nå 89 %. Akrylljusöverföringen är mjuk och den visuella effekten är vackrare;
3. Tryggt och säkert:
Slaghållfastheten för akryl är mer än 100 gånger den för vanligt glas och 16 gånger den för härdat glas (härdat glas har risk för självexplosion). Den maximala tjockleken på vanligt härdat glas överstiger inte 20 mm, medan tjockleken på akryl kan vara mer än 800 mm. Akryl tål tyngre och större stötar, men härdat glas kan inte.
4. Kan skarvas sömlöst:

Akrylhar goda bearbetningsegenskaper och kan bearbetas och termoformas. Ännu viktigare är att den sömlösa skarvningen mellan de tjocka akrylplattorna kan uppnås på plats genom att injicera specialformellösning. Det härdade glaset kan inte bearbetas, skäras och skarvas. I allmänhet kan den maximala storleken på härdat glas vara 6,8 m * 2,5 m. Eftersom den inte kan skarvas sömlöst, kan den inte uppfylla kraven för större transparenta helpaneler, vilket kan uppnås med akryl.

KINGSIGN® AKRYLär specialiserat på alla typer av akrylplåt, akrylfönster, akryltunnel, akrylmarinhall, akrylakvarium, akrylpool, akrylfisktank, akrylhalvfärdiga bearbetningsdelar, akrylbindande akryllim, böjd akrylplåt, storskalig akryl plåtinstallationstjänst. för detaljer, kontakta: 0086 13370079013(Whatsapp/Wechat)